top of page

20 år av hörby kulturkalas: 2007

2007 kom bland annat Jimmy Jansson till Hörby Kulturkalas, den då 21-åriga flickidolen från Värmland hade då precis varit med i Melodifestivalen med sin hitlåt "Amanda". Även sångerskan Jessica Johansson intog stora scenen.Bild från Kulturkalasbilaga 2007

Produktion: PR tryck & reklam, Hörby


Men Kulturkalaset detta år började med Mikael Hemmingsson (även kallad Hemming) med en musikstund för de yngre på utescenen kl 16.00. Senare på kvällen spelade han även dansmusik för alla åldrar på samma scen.

 

2007 års värd och konferencier var Janne "Loffe" Carlsson. Janne var en man med många talanger och var känd både som skådespelare, musiker, konstnär, revy-artist och tv-personlighet. 2007 var han bioaktuell med "Götakanal 2" och var påväg ut på turné med bland annat Pugh Rodefeldt. Han var på denna tiden bosatt utanför Kristianstad sedan flera år tillbaka och sa själv i en intervju till Kulturkalasbilagan: "Jo, jag lever här i Skåne i exil. Trevligt, trevligt."

Janne "Loffe" Carlsson gick sedan bort år 2017.

 

Vi hade en invigning veckan innan med musik och överraskningar. Efter invigningen lämnades två piano på Nya Torg så att alla skulle få chansen att spela fram till Kulturkalasdagen.

Var det någon som testade sin pianokunskaper den veckan?

 


Bilder från Kulturkalasbilaga 2007

Produktion: PR tryck & reklam, Hörby

På bilderna ser ni Kulturkalasområdet och Kulturkalasbakelsen som det året tagits fram av Tahiti Kondis tillsammans med Brödboden. Bakelsen var en luftig petit choux med pärongrädde, vaniljkräm och en G-klav i choklad.


Smakade ni Kulturkalasbakelsen 2007?
Dela gärna med dig i kommentarerna av bild och text från din upplevelse av Hörby Kulturkalas 2007.

 Serien kan innehåll fel med årtal, namn och tider. Serien är baserad på information som hittats i gamla dokument, bilder och individers minnen och upplevelser. Har du information som vi inte har, kommentera det gärna så skapar vi tillsammans serien: 20 år av Hörby Kulturkalas.

22 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page