top of page

20 år av hörby kulturkalas: 2010


Bild från Kulturkalasbilaga 2010

Produktion: PR tryck & reklam, Hörby


I Kulturkalasbilagan 2010 omnämndes de som Hörbys egna författare. Både Lina Wolff och Syréhn Tomasevic som då var bosatta och verksamma i Hörby.


Lina hade nyligen debuterat med sin novellsamling "många människor dör som du" och Anns debutroman "Glas och aska" släpptes precis innan Kulturkalaset.

På Kulturkalaset kunde vi höra dem i samtal om litteratur och författarskap, samt att de läste stycken ur sina egna verk.

De var även med på invigningen av kalaset den 10 maj.


Lina flyttade sedan in till Lund runt 2019/2020. Ann gick bort 76 år gammal år 2021.


Bild från Kulturkalasbilaga 2010

Produktion: PR tryck & reklam, Hörby


2010 var efterfrågan större än någonsin på att få uppträda, därav beslutade man att lägga till ytterligare scener. Det tillkom en Gott & Blandat scen på Nya Torg samt att man även använde sig av Metropol igen.

På Gott & Blandat-scenen kunde man se allt ifrån författarsamtalen som nämns ovan, musik och till och med pantomimteater med Georgshillsskolans dramaelever.


Bild från Kulturkalasbilaga 2010

Produktion: PR tryck & reklam, Hörby


Klockan 21.00 uppträdde Idol-Ola på utescenen.

Ola slog igenom i Idol 2005. Mellan 2005 och Kulturkalaset hann han även vara med i Melodifestivalen två gånger, vinna Körslaget, blivit nominerad till hela 12 Rockbjörnar och Grammisar samt vunnit en Rockbjörn i kategorin "Årets låt" för sin hit Feelgood.


Klockan 19.00 uppträdde Timoteij på utescenen.

Gruppen Timoteeij bestod av fyra 18-åriga tjejer från Skara som blev kända över en natt när de 2010 var med i Melodifestivalen med sin låt Kom.

Låten hamnade på Svensktoppen och låg där i 13 veckor.


Bild från Kulturkalasbilaga 2010

Produktion: PR tryck & reklam, Hörby


Kulturkalasbuketten gjorde för tredje året i rad av Pamps Blommor och CH Blommor. Detta året gick den, enligt de själva, i sparsamhetens tecken. De skänkte 10kr från varje såld bukett till barnen på Barncancerkliniken i Lund.


Kulturkalasbuketten har hunnit bli en väletablerad tradition. Lotten Blad på Tahiti Condis berättar att de förra året sålde 2000 stycken Kulturbakelser. Det kom till och med människor hela vägen från Ystad som frågade efter bakelserna.

Detta året bestod bakelsen av en colamousse och vaniljkräm på en sockerkaksbotten, serverad i en form av ren choklad.Vad är ditt starkaste minne från Hörby Kulturkalas 2010?
Serien kan innehåll fel med årtal, namn och tider. Serien är baserad på information som hittats i gamla dokument, bilder och individers minnen och upplevelser. Har du information som vi inte har, kommentera det gärna så skapar vi tillsammans serien: 20 år av Hörby Kulturkalas.14 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page