top of page

20 år av hörby kulturkalas: 2011

År 2011 hade vi hela 62 akter på sex olika scener.

På de båda tältscenerna på Nya Torg kunde man se allt från teaterpjäser för de yngre och en lågstadiekör till Rockband från Malmö och Hiphop från Lund. På Rockscenen, som man också hittade på Nya Torg, kunde man bland annat höra på ett band från Kölleröd/Långaröd som spelade tung bluesrock och hederlig Rock `n`roll från Helsingborg.

På Nygatan mellan Nya och Gamla Torg fanns "Gott&blandat"-scenen, där var det en mix av författarsamtal och gospel. Nygatan användes även som matgata.

Kulturskolan fick en egen scen inne på Sion, där man fick höra på många olika instrument och grupper.

Sist, men inte minst, utökades även området hela vägen ner till Gamla Torg. Där byggdes det en utescen med tillhörande dansbana för de danssugna besökarna. Där kunde besökarna bland annat dansa till Riksartisterna Linda Bengtzing och The Moniker.Bild från Kulturkalasbilaga 2011

Producerad av: Lokaltidningen mediasupport

Text & bild: Ann-Charlotte Engstöm Kulturkalasdagen startade redan kl. 10.00, då vi för fösta gången hade allsång för alla förskolebarn.

Sista akten gick inte på förrän kl. 23.15, då blev det rock från Malmö.

Som vi kan läsa var det en lång, men härlig, dag med något för alla.Hörby Bibliotek och Hörby Museum hade en Kulturkalasvecka med cirkustema. På Hörby Bibliotek kunde man under veckan skapa sin egen knapp eller nyckelring. Fredagen innan Kulturkalaset kunde alla som var mellan 10 och 16 år få gå på cirkusskola. Lördagen innan kunde man på biblioteket lyssna på historier om lindansarna Giraldo Brothers från Hörby.

Under Kulturkalaskvällen kunde alla barn sedan, i deras tält, få ansiktsmålning, lära sig jonglera och gå på lina.


Var du med på Gamla Torg första gången det användes på Hörby Kulturkalas?
Serien kan innehåll fel med årtal, namn och tider. Serien är baserad på information som hittats i gamla dokument, bilder och individers minnen och upplevelser. Har du information som vi inte har, kommentera det gärna så skapar vi tillsammans serien: 20 år av Hörby Kulturkalas.

 

 

21 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page