top of page

20 år av hörby kulturkalas: 2012

För nionde gången gick Hörby Kulturkalas av stapeln den 22 maj 2012.

Hörby kommun, tillsammans med samarbetspartnern Lions Club och sponsorer, bjöd in till pangfest.

Som "dragplåster" kunde man se Molly Sandén som var aktuell i Melodifestivalen med sin låt "Why am I crying?" som gav henne en femteplats. Besökarna kunde också se på Rockabillybandet Top Cats. Även de tävlade i årets Melodifestival med sin låt "Baby Doll" som slutade på sjätteplats i tävlingen, efter en tur inom andra chansen.


Bild från Kulturkalasbilaga 2012

Producerad av: Lokaltidningen mediasupport

Text & bild: Ann-Charlotte Engström


Kulturkalasdagen smygstartade, för andra året, för alla förskolebarn redan kl. 10 med allsång på Gamla Torg. Allsången fortsatte sedan för de lite äldre kl. 13 med vuxenskolans kör Muntergökarna.

Förutom allt roligt man kunde se på de fem scenerna hade även Biblioteket och Hörby Museum egna aktiviteter under Kulturkalasdagen.


På Hörby Museum var det kvällsöppet på Kulturkalasdagen för att visa konstutställningen "Ljus och mystik - en annorlunda konstutställning" med verk av Ann-Gerd Linander och Elisabet Höglund.


På Hörby Bibliotek kunde besökare gå på invigningen av det nya deckarrummet på biblioteket som invigdes av deckarförfattaren Karin Wahlberg. Boken "en känsla av frihet" släpptes. Boken var ett resultat av en skrivarkurs för ungdomar som hållits under läsåret 2011-2012. Med för att presentera boken var ledaren till skrivarkursen och några av deltagarna.

Sist, men inte minst, kunde besökare höra Birgitta Svensson berätta om sin bok "Den förtrollade hatten" som i sagoform skildrade hur läskunskaper sprids i utvecklingsländer. År Birgitta var aktiv i projektet Flickors utbildning och rättigheter tillsammans med UNICEF och hennes arbete hade redan 2012 lett till att 50 000 barn på Madagaskar lärt sig läsa.Bild från Kulturkalasbilaga 2012

Producerad av: Lokaltidningen mediasupport

Text & bild: Ann-Charlotte Engström 

Serien kan innehåll fel med årtal, namn och tider. Serien är baserad på information som hittats i gamla dokument, bilder och individers minnen och upplevelser. Har du information som vi inte har, kommentera det gärna så skapar vi tillsammans serien: 20 år av Hörby Kulturkalas.

44 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page