top of page

20 år av hörby kulturkalas: 2015
2015 fick ungdomarna i Hörby vara med och bestämma en av de rikskända artisterna som kom Till Kulturkalaset. Hörby Ungdomsstyrelse tog initiativ till en workshop som hölls på aktivitetshuset. På workshopen deltog ett 15-tal ungdomar som kom med många bra förslag. Ungdomarnas val föll till slut på hiphop duon Medina.
Några andra stjärnor som var på plats i Hörby var Magnus Carlsson och Gunhild Carling.

Magnus Carlsson var år 2015 aktuell med sitt medverkande i Melodifestivalen där han sjöng låten "Möt mig i Gamla Stan". Men Magnus slog genom redan på 90-talet som sångare i bandet Barbados. I början av 2000-talet lämnade Magnus gruppen och gick istället med i en annan grupp, Alcazar. Han gick sedan vidare som soloartist och arbetar som det än idag.

På Kulturkalaset fick vi se honom på Stora Scenen på Gamla Torg kl 19.


Gunhild Carling är en svensk jazzmusiker som började turnera redan som 7-åring med familjeorkestern Carling Family. Från att hon var sju år gammal till att hon uppträdde för oss på Kulturkalaset 2015 hade Gunhild hunnit med att medverka i Allsång på Skansen, Diggiloo, Dansbandskampen (som kommentator), Let´s Dance och uppträda med sitt storband Carling Big Band på Stockholms slott när kung Carl XVI Gustaf firade 40 år på tronen.

I Hörby kunde vi se henne på Stora Scenen på Nya Torg kl 20 under Kulturkalaskvällen.

På bilden nedan ser vi när det bjöds på dans på Gamla Torg.På bilden nedan ser vi några av våra partners på Nya Torg.Det bjöds även på vernissager, mer dans och musik, god mat och författarsamtal.


Vi hade ju såklart fler rikskända artister som besökte Hörby Kulturkalas 2015. Vilka artister minns du bäst från året?Serien kan innehåll fel med årtal, namn och tider. Serien är baserad på information som hittats i gamla dokument, bilder och individers minnen och upplevelser. Har du information som vi inte har, kommentera det gärna så skapar vi tillsammans serien: 20 år av Hörby Kulturkalas.

20 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page