top of page

20 år av Hörby Kulturkalas: 2016Hörby Kulturkalas 2016 innehöll många nyheter. Bland annat fick vi för första gången njuta av Kulturskolans Sambatåg. Tåget gick längs Nygatan ner till Gamla Torg, lett av Kulturskolans slagverkspedagog. Sambatåget har sedan 2016 fortsatt komma till Hörby varje år i maj.En annan nyhet detta år var Ung Scen, som man sedan dess hittat i den lilla "bakfickan" på Nygatan mellan Gamla Torg och Nya Torg. Detta var en satsning genom ungdomsprojektet "Ung i Mitt-Skåne". Visionen var inte bara en scen, utan ett helt område som fylldes med aktiviteter under hela kvällen.

Här fick Hörbys Ungdomsstyrelse tillsammans med Aktivitetshuset själv ansvar för program och innehåll. Det bjöds på DJ, graffitikonst, Fifa-turnering och Delicatobollsätartävling. Skoj, skoj och mer skoj!


De fick även i år ta fram "ungdomarnas val"-artisten. Valet föll på rapartisten Allyawan.Den, förmodligen, störta spelningen i publikmängd detta Kulturkalas var Samir & Viktor. Duon bestod av Tv-profilen Samir Badran och modebloggaren Viktor Frisk. De hade innan Kulturkalaset hunnit med både att göra sommarplågor och vara med i Melodifestivalen två gången. Om man inte känner igen dem från sina dåvarande hits som "Success", "Groupie" och "Bada Nakna", så kanske man känner igen dem från årets (2024) comeback i Melodifestivalen. Där gjorde de låten "Hela världen väntar" som efter har skapat flera virala klipp på den sociala medie-appen TikTok.

Andra artister vi fick se var bland annat Häggenäz Orkester, Kingstreet Gospel, Björn Ranelid, Elisa Lindstöm (se bilder nedan), Frosta Folkdanslag och Cirkus Saga (se bild nedan).Nedan ser vi hur området såg ut på Nya Torg.

Var du där och såg det, eventuellt, första Sambatåget i Hörby?
Serien kan innehåll fel med årtal, namn och tider. Serien är baserad på information som hittats i gamla dokument, bilder och individers minnen och upplevelser. Har du information som vi inte har, kommentera det gärna så skapar vi tillsammans serien: 20 år av Hörby Kulturkalas.

26 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page