top of page

20 år av Hörby Kulturkalas: 2019

Uppdaterat: 22 apr.Wiktoria var bara 15 år när hon år 2011 var med i Lilla Melodifestivalen med en egenskriven låt. Hon startade därefter, tillsammans med en vän, en gruppen Dash4 - the band. Gruppen fick år 2013 spela in Telias officiella ledmotiv för Eurovision Song Contest. Wiktoria deltog, som soloartist, i Melodifestivalen 2016, 2017, 2019 (och sedan 2023). Kort efter hennes sjätteplats i Melodifestivalen 2019 uppträdde hon för inför storpublik på Nya Torg. (se bild ovan)Detta år hade Kulturkalaset-Pop-Up, veckorna innan själva kalaset, en satsning för att nå ut med Hörby Kulturkalas till hela MittSkåne. Kulturkalaset, tillsammans med ungdomsstyrelsen och Kulturskolan åkte runt till Höör, Eslöv, Sjöbo och självklart Hörby för att bjuda på ett litet smakprov inför det stora kalaset.
Theoz var den stora artister kl 19 på Gamla Torg. Theoz blev känd genom sociala medier där han la upp videos på när han dansade och mimade. Ett år efter att han började publicera dansvideos på sina egna kanaler gästade han både Viktor Frisk och Samir Badrans (Samir & Viktor, som vi kunde se på Kulturkalaset 2016) Youtube-kanaler där han lärde dem att "shuffla". Något som Samir & Viktor använde sig av i deras bidrag i Melodifestivalen 2018 med just låtnamnet "shuffla".


Efter tre framgångsrika år med sin dans på sociala medier gick Theoz även över till musiken och släppte sin första singel 2019. Samma år fick vi se honom fylla Gamla Torg med publik inför sitt framträdande. Som vi ser på bilden ovan också var det en hel del människor som stod i signeringskön för att få träffa Theoz efter spelningen.
Rockscenen gjorde comeback. På bilden ser vi the Generations Army, ett thrashmetalband från Höör. Ragnar Östberg, en av bandmedlemmarna, stod också för värdskapet på Rockscenen på Kulturkalaset 2019. Bandet bytte senare namn till ERATIKATED och är fortfarande aktiva. 2023 fick de äran att öppna Sweden Rock Festival, en spelning som fick väldigt bra recensioner.
Kulturkalaset startade kl 10 med sångstund för kommunens förskolebarn.
En av våra partners hade med sig en väldigt färgglad cykel där man cykla fram sin egen smoothie.Ungdomar från Ungdomsstyrelsen och elevrådet från Frostaskolan engagerade sig i Ung-scen området vilket gjorde området härligt färgglatt. Inne på området kunde besökarna, förutom att lyssna på musik, även testa lyckan själv på den öppna scenen, delta i en pingisturnering, gå på minitivoli och göra dina egna kompisarmband. Det arrangerades även ätartävling i chokladbollar.


Nedan följer lite blandade bilder från Hörby Kulturkalas 2019.På vilket område hängde du mest på under Hörby Kulturkalas 2019?Serien kan innehåll fel med årtal, namn och tider. Serien är baserad på information som hittats i gamla dokument, bilder och individers minnen och upplevelser. Har du information som vi inte har, kommentera det gärna så skapar vi tillsammans serien: 20 år av Hörby Kulturkalas.25 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page