top of page

20 år av Hörby Kulturkalas: 2021


Som ni kanske märker så kom det inget inlägg om Kulturkalaset 2020. Detta är för att på grund av pandemin ställdes Kulturkalaset 2020 dessvärre in.


Tyvärr fortsatte pandemin även under 2021, men detta året tänkte man om.

För att anpassa evenemanget efter de rådande omständigheterna som var blev det en hel Kulturkalasvecka, med både fysiska och digitala aktiviteter. Hörby Kulturkalas 2021 blev det första, och hittills enda, mestadels digitala Kulturkalaset.


Lågehallarna gjordes tillfälligt om till en lyxig TV-studio där det spelades in både intervjuer, dans, musikframförande och mycket mer. Som vanligt hade vi två konferencierer som ledde "besökarna" genom den digitala showen, genomförde intervjuer och fick alla att känna sig som hemma även i det digitala.Digitalt kunde vi se "Janes Hörna" där Jane Hansson höll i en intervjuhörna med flera deltagare, vi fick en digital rundtur av Aktivitetshuset, Mamma Måd höll i digital musikquiz för barn, David Persson utförde magiska mirakel för att underhålla både barn och vuxna. Självklart kunde man också som vanligt njuta av mycket sång och dans, men genom skärmen.


Utanför skärmen kunde invånarna se på filmklassiker på Metropol, gå på workshop i parkour med Emanuel Hansson och vi skapade våra fina konstplakat.

Åtta konstplakat placerades ut på olika ställen i byn och på några av byaskolorna under en vecka. Där fick barnen möjlighet att ta fram sin inre konstnär.
Nedan kan ni se ett axplock av behind the scenes bilder från inspelningen av den digitala showen. MEN istället för att ni ska sitta och läsa massa om det digitala Kulturkalaset: visste ni att klippen från det digitala Kulturkalaset kan ni fortfarande se här på hemsidan under fliken "arkiv". In och titta!
Kollade ni på det digitala Kulturkalaset?Serien kan innehåll fel med årtal, namn och tider. Serien är baserad på information som hittats i gamla dokument, bilder och individers minnen och upplevelser. Har du information som vi inte har, kommentera det gärna så skapar vi tillsammans serien: 20 år av Hörby Kulturkalas.

14 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page