top of page

HÖRBY KULTURKALAS HYLLNING TILL ABBA MED DJ ELENA (AKA DJ SHAKE)

Hörby Kulturkalas firar två jubileum 2024, varav ett är det eget 20-årsjubileum och det andra är det 50-årsjubileum som ABBA firar. Det var den 6 april 1974 som ABBA vann Eurovision Song Contest med låten ”Waterloo” i Brighton – ett ögonblick som blir historiskt och blev startskottet på en legendarisk karriär. Tillsammans med Hörby Kulturkalas kan ni fira de två jubileerna på Nya torg när DJ Elena utför en hyllning med musik från popgruppen hela världen känner till.


ABBA är en popgrupp av få som vunnit framgångar över hela världen och räknas som en av de största i musikhistorien. I mitten av 1970-talet var de försäljningsmässigt världens mest framgångsrika popgrupp. Abba har närmare 70 singlar som listettor över hela världen och över 60 albumettor. I Storbritannien hade de 18 raka topp 10-singlar, nio singelettor samt nio album som nr. 1 på den brittiska topplistan varav åtta i följd (1975–82). År 2014 hade gruppen sålt 400 miljoner skivor och är därmed Sveriges mest framgångsrika musikexport genom tiderna. 


Abba blev den första popgruppen från Kontinentaleuropa/Norden att under en längre tid nå stora framgångar i den engelskspråkiga världen. Abba är invalda i Rock and Roll Hall of Fame år 2010 och Swedish Music Hall of Fame år 2014.


I år är det 50 år sedan ABBA hade sitt stora genombrott och det firar vi med en hyllning till gruppen, där flera av deras stora hits spelas.

DJ Elena som även kallas DJ Shake har många års erfarenhet som DJ där och uppträtt på många stora evenemang. Man har fått uppleva henne på skidorter, festivaler, företagsevent både i Skandinavien och Europa men även på Eurovision.


Det är inte första gången man får se DJ Elena utföra denna typen av hyllning, första tillfället var 2018 i Höganäs när hon genomförde en hyllning till Avicii. Vi välkomnar DJ Elena till Hörby Kulturkalas för detta hyllnings-DJ-set och ser fram emot att få njuta av en härlig show när hon framträder på Nya torg scen kl. 20.30.


Vinnaren av Kulturkalasbakelsen annonseras i samband med det samlade inlägget som kommer inom kort - så håll utkik!


Text: Emma Sander

Grafisk bild: Emma Gesse

42 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page