top of page

Kulturskolan på Kulturkalaset

Kulturkalaset är en av årets höjdpunkter i Kulturskolans verksamhet och många elever längtar hela året efter att få stå på scen denna intensiva tisdag i maj. I år deltar Kulturskolan med totalt 14 programpunkter fördelade på alla scener.


Kulturskolans scen (Sion) är programmet akustiskt, här kan du dra dig tillbaka och njuta av cello, fiol, sång, piano, tvärflöjt, blockflöjt och gitarr framförd av elever i alla åldrar. I anslutning till Kulturskolans scen ligger caféet, där har bildeleverna sin konstutställning.


På Metropol blir det filmvisning, här visar de båda filmgrupperna från Kulturskolan sina filmer som de skapat under året. Här kan man även se ”Flygresan”, en musikteaterföreställning där många av Kulturskolans elever och lärare samverkar och samarbetar över gränserna för att ge plats för sång, musik, teater, dans, film och bild!


FLYGRESAN

"En grupp människor går ombord på ett flygplan som ska ta dem till Cypern för en skön semester. En ny, okänd, pilot dyker upp och resan går någon helt annanstans än vad alla hade tänkt sig."


Missa inte denna härliga musikteaterföreställning som bjuder på spänning och mystik, komik och en talande katt!Tidigare i vår bjöds alla elever i årskurs ett och två in till skolföreställningar som gav andra barn möjlighet att uppleva vad eleverna på Kulturskolan får lära sig, och njuta av en storslagen show – barn spelar för barn! Endast en offentlig, fullsatt föreställning spelades då och eftersom intresset var så stort föddes idéen att upprepa succén under Kulturkalaset.


På Lions scen spelar flera av Kulturskolans ensembler: Musik och Sånt, Havok och elgitarrister och Popensemblen. Popensemblen spelade även vid årets blåsiga Valborgsfirande i Karnas backe, nu har ni en ny chans att höra dem på Lions scen vid Sandahls vindstilla bakficka.


På Nya torg blir det både sång och dans med allt från de yngsta till de äldsta eleverna på Kulturskolan, inte minst samlas en jättekör! Alla årskurs två-elever har under våren träffat Emma och Fredrik och lärt sig samma sånger, nu samlas de som vill och vågar igen och sjunger tillsammans med ett riktigt kompband, det kan bli upp emot 150 barn på scen samtidigt.


Missa inte heller fotoväggen längs Kulturstråket och gör dina egna vimplar till Sambatåget tillsammans med Kulturskolans bildelever och pedagog.


Fotografiet föreställer fotoväggen som tagits fram i samverkan mellan fler av kommunens verksamheter. Som ni kan se är inte väggen klar. Resultatet får ni se på Hörby Kulturkalas den 21 maj. Bild: Lisa Weibull

Kulturskolan drivs av Hörby kommun och varje vecka träffar Kulturskolans pedagoger över 300 barn från hela Hörby kommun, både ute på grundskolorna och i Kulturskolans egna lokaler. Kulturskolan har kurser både för den som nybörjare och för den som redan kommit en bit i sitt ämne.


Alla barn och unga är välkomna att börja på Hörby Kulturskola! Är du sugen på att testa något av alla våra ämnen? Håll utkik efter Kulturskolans Öppet Hus första helgen i september.


Text: Lisa Weibull

32 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page