top of page

KULTURSTRÅKET - UPPLEVELSER FÖR STORA OCH SMÅ

Kulturstråket är en plats för upplevelse och aktiviteter där vi i år har lagt extra fokus på delaktighet. Kulturstråket som sträcker sig mellan Gamla Torg ända upp till Metropol erbjuder aktiviteter för stora som små.


Upplev en samlingsutställning av de 18 Kulturkalasbilagor som levererats sedan 2005. Första året som Hörby Kulturkalas arrangerades fanns ingen bilaga, men alla år sedan dess med undantag för pandemiuppehållet 2020 har det levererat bilagor till Hörby med omnejd. På Kulturkalaset kan du se utställningen i fönstret till Vardagsrummet på Nygatan.


Ta fram din inre konstnär

Vidare önskar vi att besökaren tar fram sin inre konstnär och bidrar till att våra konstplakat fylls av härliga målningar och kärlek.

Ta ett foto vid Kulturkalasets fotovägg

Kulturskolan, Aktivitetshuset och Deltagruppen har skapat en fantastisk fotovägg som

har premiär på Kulturstråket i år. Missa inte att fotografera er vid denna vägg, och glöm inte att tagga #Hörbykulturkalas när du publicerar ditt bidrag på sociala medier.


Litteratur är kultur

Hörby Bibliotek besöker Hörby Kulturkalas med sin färgglada bokbuss. Kom in och njut av lugnet mitt i vimlet av fartfyllda aktiviteter. Njut av en bok fylld med fantasi och fakta.


Utmana dig själv eller någon annan

Mitt på Kulturstråket finner du ett stativ där man med hjälp av ärtpåsar ska få ner burkar. Lyckas du få ner alla burkar?


Konsutsällning med skolorna

I år har Östraby skola tagit fram massor med härliga konstverk som de ställer ut på Kulturstråket. Välkomna att se och njuta av Hörbybarnens mästerverk.


Kulturskolans tält

Kulturskolans tält fylls i vanlig ordning med aktiviteter, i år har en pedagog en bildworkshop.


Konstutställning med Kulturskolan

I nära anslutning till Kulturstråket finns Kulturskolans scen och ett våffelcafé. Inne i Sions lokaler har Kulturskolans bildelever sin konstutställning, missa inte denna!


Räddningstjänsten

På eftermiddagen kommer Räddningstjänsten med brandbilen för att visa upp sig och prata om säkerhet.


Infopoint & sjukvård

I slutet av Kulturstråket finner du Vardagsrummet. Här kan du gå in för att få svar på frågor och hämta plåster för den som skadat sig.


21 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page