top of page

MATTORGET 2024 - FYLLD MED MAT FRÅN VÄLRDENS HÖRN

Redan i januari kunde man läsa om det nya mattorget som ska samla alla mataktörer på Gamla torg. Kulturkalasets vision är att erbjuda ett brett sortiment med mat från världens hörn och samtidigt skapa en mysig atmosfär med sittplatser och gemytlig stämning.


Nu har man äntligen fyllt Gamla torg och mötesplatsen samlar mataktörer som Mamma Akena Tasty som erbjuder mat från Tanzania, Street food trucks som erbjuder halloumirulle eller högrevsburgare och Team goa Hällevik som erbjuder stekt sill och sillamacka.


Vidare hittar man västafrikansk mat från Babemba och Ahlgrens Rullande kiosker kommer med härlig langos, Sweets on the streets från Höör säljer våfflor och muffins. Förutom mat kommer det finnas marknadskarameller och godisremmar från Peters hemkokta karameller, churros och donuts från Jafaris group och Sött & salt & gott erbjuder brända mandlar och sist men inte minst har vi lufttorkad salami och ölkorv från Rene & kong design.


Mitt på torget finns det bänkar och bord utplacerat för den som vill vila benen och äta i lugn och ro. Torget kommer även bjuda på underhållning under vissa tider, men mer information detta kan ni läsa när programmet släpps inom kort.


För den som vill planera mer ingående och läsa på om mataktörerna kan gå in via det bokningssystem Kulturkalaset använder. Som besökare behöver man ingen inloggning, man ser vilka som fått en plats och vilket sortiment som erbjuds. Lär mer via länken: https://bokamarknad.se/market/horby-kulturkalas/


Förutom de mataktörerna som bokat plats på torget finns Restaurang hörnan, Pizzeria Valentiono och Rebel burgers. På Västergatan kommer den som önskar köpa Våfflor från Linderöds folkdanslag som har våffelcafe. Inte nog med allt som redan skrivits om så hittar man längst med Nygatan det relativt nyöppnade cafe Lux och runt knuten Yun Chee Kina restaurang och sist men inte minst på andra sidan Nya torg sett från Vardagsrummet finner man Massman Thai.


Vi ses i Hörby centrum den 21 maj!


Film och grafiskt material: Isa Eriksson

Text: Emma Sander94 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page