PREMIÄR FÖR KONSTGUIDE

Gå en promenad i Hörby och upptäck kommunens offentliga konstverk!

Med hjälp av den här guiden vill Hörby kommun ta med dig på en konstvandring så att du får lära känna kommunens

offentliga konst.


Konsten ägs av kommunen men är tillägnad framförallt Hörbys invånare. Den finns där för dig som betraktare för att smycka parkerna du går i och byggnaderna du besöker. Det är konstverk som vill uppmärksamma Hörbys rötter och historia eller avbilda personer som har haft betydelse för Hörby kommun.


Att gå en konstrunda och uppmärksamma den offentliga konsten kan alltså vara ett sätt att minnas, förstå eller beundra kommunens dåtid och samtid.


Under Hörby Kulturkalas presenterar vi en konstguide, i form av ett informationsblad, för dig som vill besöka eller lära dig mer om Hörby kommuns offentliga konst. Du hämtar konstguiden i kulturskolans tält (Kulturstråket) utanför Sion.


Varmt välkommen!5 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Idag är det ÄNTLIGEN Hörby Kulturkalas.. Idag träffar ni Tidningen i hjärtat av Skåne på Nya torg mitt i vimlet, självklart delar dom ut årets Kulturkalasbilaga. Vi ses snart!

Kulturkalasreportern träffar Camilla på Sparbanken Skåne i Hörby, tror dom pratar om pengar.. Men var finns då alla pengarna? Film: Hussein Nassar Reporter: Anita Larsson