top of page

UNGDOMARNAS VAL - OSCAR STEMBRIDGE KOMMER TILL HÖRBY KULTURKALAS

Oscar är en av Sveriges mest spännande unga talanger. Han är en mångsidig musiker som spelar piano, bas och trummor. Nu 16 år gammal har Oscar byggt upp en dedikerad global anhängare på över 300 000 följare på sociala medier och imponerat publiken med sina råa känslomässiga liveframträdanden i Sverige, Storbritannien och USA.


Från gatuuppträdanden, intima akustiska uppsättningar till enorma arenor med över 60 000 personer, Oscars förmåga att leva live med sin publik skiljer honom från andra artister i hans generation. Han har redan uppträtt live på många prestigefyllda evenemang inklusive Climate Live ’21, Victoriadagan för det svenska kungahuset och Allsång på Skansen.


En skicklig singer-songwriter, Oscars övertygande persona matchas av hans förmåga att skriva autentiska låtar som tar itu med dagens ungdomsfrågor som klimatförändringar, mobbning och socialt utanförskap. Han släppte sin kritikerrosade debut-EP "THIR13EN" 2022 och vann den prestigefyllda bästa nykomlingen ("Rookie Artist") vid Sweden "Denniz" Pop Awards av en branschjury inklusive Max Martin.


Oscar spelade sina första headlineshower i Sverige och USA 2023 och är just nu i studion och skriver uppföljaren till sin kritikerrosade debut-EP.


Sommaren 2023 blev Oscar den yngsta artisten någonsin att uppträda på Main Stage på Boardmasters Music Festival i Storbritannien. Han gjorde sin första spelning i USA på ikoniska Eddie’s Attic i Atlanta och återvände senare till USA för att samarbeta med Grammy-prisbelönta producenter. Medan hans följare expanderar globalt har Oscar samarbetat med den kända amerikanska sångcoachen och artistutvecklaren “Mama Jan” Smith (Usher, Justin Bieber) för att ytterligare navigera i sin framgång.


I år var det inget självklart val av artist, ungdomarnas musiksmak är otroligt blandad, med allt från dansband till rock, och självklart Epadunk ligger högt just nu. Några av förslagen som kom in var; Fröken Snusk, Marcus och Martinus, Eradikated och Linus Svenning och många fler. Det var sedan Kulturskolans – Kulturcrew som kom med förslaget om att Oscar skulle komma, de kontaktade honom och det är tack dom som han kommer till Hörby.

 

Vi tror att Oscar Stembridge kommer locka en bred publik med sina råa och känslomässiga liveframträdande när han intar scenen på Nya torg kl.19.00.


Vinnaren av VIP-biljetten annonseras i samband med nästa Vem där? tävling som släpps på måndag 15 april - så håll utkik!


*Kulturcrew är ett nationellt nätverk som jobbar för att stärka kulturens roll i samhället, och skapa möjligheter för unga att vara delaktiga i arbetet.52 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page