top of page

20 år av hörby kulturkalas: 2008

2008 var något på spåret när vi fick besök av Björn Hallberg. Björn är en folkkär tv-personlighet, journalist, författare och kallas för "tennisorakel". Han är, inte minst, känd för sina dryga 20 år i TV-programmet På Spåret, där han varit med både som tävlande, domare och frågekonstruktör.

På Kulturkalaset var han där som författare. Vi fick då höra om hans författarskap och mannen bakom alla böcker. Han fick äran att vara med och inviga kalaset tillsammans med kommunalrådet och delade också ut stipendier till Kulturskolans elever.


Bild från Kulturkalasbilaga 2008

Produktion: PR tryck & reklam, Hörby

Text och bild: Ann-Charlotte Engström och Måns Söderberg

 

Konferencier 2008 var Anna-Lena Brundin, känd som både komiker, författare och sångerska.

Vi hade besök av Frida Appelgren (då Muranius). Hon var aktuell med hennes låt "upp och hoppa" som gick till final i melodifestivalen samma år.

 


Bild från Kulturkalasbilaga 2008

Produktion: PR tryck & reklam, Hörby

Text och bild: Ann-Charlotte Engström och Måns Söderberg2008 firade Hörby Kulturkalas 5 år.  Rockscenen flyttades till Metropol och på Nya Torg kunde vi då istället hitta den nya Spontanscenen. Spontanscenen var precis vad det låter som, en scen där man kunde komma och uppträda spontant under Kulturkalaset. Kalasgeneralen beskrev i en intervju inför Kulturkalasbilagan 2008 att de ville att Kulturkalaset som skulle vara som en salig blandning  där man inte skulle hinna med allt, utan att man som besökare skulle få välja och få lite av varje bara genom att befinna sig där.


Var du själv eller känner du någon som uppträdde på spontanscenen 2008?


Bild från Kulturkalasbilaga 2008

Produktion: PR tryck & reklam, Hörby

Text och bild: Ann-Charlotte Engström och Måns Söderberg

Vi hade återigen turen att Brödboden och Tahiti Kondis gick samman och gjorde en fantastisk Kulturkalasbakelse, denna fick vi provsmaka på Invigningen veckan innan. Även Hörnan restaurang bjöd in till att fira Kulturkalaset när de hade fått sin uteservering på plats.

Men 2008 var det inte bara gommen som fick njuta på Kulturkalaset. Detta året hade även CH Blommor och Pamps Blommor gått samman och tagit fram Kulturkalasbuketter till försäljning. Självklart var de inspirerade av Hörby Kommuns färger rött och vitt.

 


Bild från Kulturkalasbilaga 2008

Produktion: PR tryck & reklam, Hörby

Text och bild: Ann-Charlotte Engström och Måns SöderbergVilken produkt/tjänst har varit ditt bästa Kulturkalaserbjudande bland alla lokala företag som engagerat sig genom åren?


Serien kan innehåll fel med årtal, namn och tider. Serien är baserad på information som hittats i gamla dokument, bilder och individers minnen och upplevelser. Har du information som vi inte har, kommentera det gärna så skapar vi tillsammans serien: 20 år av Hörby Kulturkalas.

15 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page