top of page

20 år av hörby kulturkalas: 2014Kulturkalasdagen startade som en tradition med allsång för allmänhet och kommunens förskolebarn kl.10, följt av "vi som lär oss svenska med sång-kören" med SFI-eleverna på Hörby Lärcenter.


Men Kulturkalasveckan hade startat redan veckan innan på måndagen kl. 10 med en konsert av Djungelbandet. Bandet bestod av lärare från Hörby Kulturskola som spelade låtar ur föreställningen "Den listiga spindeln", som de under våren hade turnerat runt med på kommunens förskolor.

Redan samma kväll kunde man gå upp till Metropol för att lyssna på en annan konsert. Denna gång med Kulturskolans elever. Elevkonserten hette "The soundtrack of my life" och byggde på att eleverna själva fick framföra musik som betydde extra mycket för dem själva. Detta var en del av det nationella projektet "Om vi fick bestämma" som fokuserade på elevdemokrati utifrån barnkonventionens artiklar.


Under tisdagen bjöd Skogsgläntans Förskola i Ludvigsborg in till Vernissage. Där ställde de ut både fotografier, målningar och skulpturer som de skapat under våren.

På kvällen kunde invånarna, tillsammans med Hörbykören, prova på att sjunga i kör i Källhagas samlingssal.


Under onsdagen höll Hörby bibliotek kvällsöppet för en föreställning av dockteaterverkstaden i samarbete med tvärflöjtselever från Kulturskolan. Samt att på Metropol bjöd Estradörerna in till ett öppet genrep av farsen "Tant Sveas Penningar".


Hörby Blåsorkester och Hörby Big band genomförde en konsert i kommunhusets lokaler under lördagen och under hela veckan kunde besökare se på vikingart på Hörby Museum, skapat av ÅK 4 på Georgshillsskolan och Kulturskolans bildelever.Bild till vänster och till höger från Kulturkalasbilaga 2014

Producerad av: Lokaltidningen mediasupport

Grafisk form & produktion: Ulf Nilsson & Nina Ganeteg

Text & bild: Ann-Charlotte Engström & Petra Kuritzén


Kulturkalasdagen bjöd besökarna på massvis av musik och kultur. Några av de större namnen var Oscar Zia, Viktoria Tolstoy och Björn Ranelid.

Oscar Zia var här och uppträdde och var då endast 17 år gammal, men hade redan hunnit vara med i både svenska X factor, Let´s dance och Melodifestivalen två gånger. På Kulturkalaset såg vi honom på utescenen, Gamla Torg kl. 19.

Viktoria Tolstoy är en svensk jazzsångerska som turnerat världen runt och under Kulturkalaset såg vi henne på utescenen kl. 21 på Gamla Torg.

Björn Ranelid kräver nog ingen större introduktion för Hörby-borna då han 2014 hade hunnit besöka kalaset flertalet gånger.Bild från Kulturkalasbilaga 2014

Producerad av: Lokaltidningen mediasupport

Grafisk form & produktion: Ulf Nilsson & Nina Ganeteg

Text & bild: Ann-Charlotte Engström & Petra Kuritzén


År 2014 var det även 10-årsjubileum för Kulturkalasbakelsen som enligt tradition skapades av Tahiti Kondis.

Men just 2014 erbjöds fler alternativ av Kulturkalas-mat, där Boijertz Conditori skapade en Kulturkalas-macka, Z-grillen hade ett Kulturkalas-mål, Ankis Hörna sålde Kulturkalas-sallad, La Café gjorde en Kulturkalas-pasta och Café Lavendel serverade en Kulturkalas-wrap.

Som bonus fanns det för sjunde året i rad en Kulturkalas-blomma, en bukett framtagen av CH Blommor och Pamps Blommor.Hur var din upplevelse av Kulturkalasveckan? Hur mycket hann ni besöka?

Serien kan innehåll fel med årtal, namn och tider. Serien är baserad på information som hittats i gamla dokument, bilder och individers minnen och upplevelser. Har du information som vi inte har, kommentera det gärna så skapar vi tillsammans serien: 20 år av Hörby Kulturkalas.

30 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page