top of page

20 år av Hörby Kulturkalas: nerd events, idolvinnare och en busig katt, ÅRET ÄR 2023Nerd Events bjöd in till att prova på spel i alla dess former, idolvinnaren Nike Sellmar gav oss skönsång på Gamla Torg och en busig katt vid namn Findus sprang runt på området med sin husse Pettson den 23 maj 2023. Dagen bjöd även på musik inom varierade genrer, från gospel och soul till klassisk hårdrock och amerikana.


Hörby Kulturkalas 2023 trotsade vädret och bjöd på folkfest i regnet.


Bild: Emma Sander


Dagen började med en sångstund på Gamla Torg för alla förskolebarn där Mia och Lisa från Kulturskolan engagerade barnen i både gamla och nya sånger. Sångerna hade barnen fått lära sig sedan tidigare när Kulturskolan hade varit ute och besökt förskolorna i kommunen.


Bild: Isa Eriksson Gonzalez och Emma Sander


Med hela sex scener på området fanns det något för alla. På Gamla Torg kunde besökarna bland annat lyssna på Rocky'z som spelade klassisk rockabilly med en modern twist samt favoriterna för många: Dollystyle och Idol-vinnaren Nike Sellmar.


På scenerna som stod på Nya Torg kunde man, förutom att lyssna på musik, även se på flertalet dansföreställningar och hitta inspiration till vårgarderoben genom Lions Vintage Fashion Show. På Kulturskolans scen kunde vi se de yngre talangerna uppträda med massvis av olika instrument och på Ung Scen var det trots namnet, inte bara just de yngre som fick plats, vi fick även se bland annat Primetime som bjöd på partystämning.

Nya Torg fylldes med alla fantastiska Kulturkalaspartners som i sin tur bjöd på egna aktiviteter, så som rullebörsrace, hoppborg och ansiktsmålning.Bild: Isa Eriksson Gonzalez

Bild: Isa Eriksson Gonzalez


Nytt för 2023 var att det även var filmvisning på Metropol under kvällen som en del av programmet för Kulturkalaset. Filmerna stod filmeleverna på Kulturskolan för, som visade upp filmerna de skapat under året. På Metropol kunde man även både skratta och digga med till stand up comedy och Kulturskolans rockband.Bild: Isa Eriksson Gonzalez


Affischen från 2023 ser man nedan med Dollystyle, Pettson & Findus och Nike Sellmar på bild.


Affisch: Isa Eriksson Gonzalez

Text: Emma GesseSerien kan innehåll fel med årtal, namn och tider. Serien är baserad på information som hittats i gamla dokument, bilder och individers minnen och upplevelser. Har du information som vi inte har, kommentera det gärna så skapar vi tillsammans serien: 20 år av Hörby Kulturkalas.

23 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page