top of page

20 år av Hörby Kulturkalas: 2018




Många lokala företag engagerade sig och erbjöd både smaskigheter och fina blommor.

Några av företagen som hade Kulturkalas-erbjudande var Boijertz Conditori, CH Blommor, Pamps Blommor, La Café, Nillas Catering, Pizza House, Tahiti Condis och Z-grillen.



En väldigt hyllad spelning på Kulturkalaset var just hyllningen till Avicii. Musikern, musikproducenten, låtskrivaren och DJn Tim Bergling, mer känd som Avicii, gick tragiskt bort alldeles för tidigt i april 2018. Till följd av det bokades DJ Földes in för att göra en hyllningsspelning till just Avicii. Under spelningen fick vi höra en blandning av Aviciis mer och mindre kända låtar. Få människor i publiken gick nog därifrån oberörda.



Efter önskemål från invånare bokades Sigrid Bernson. Sigrid både dansar och sjunger, hon var även känd för sin Youtube-kanal som hon hade tillsammans med Samir Badran som vi såg på Kulturkalaset 2016. Sigrid har tävlat flera gånger i Let´s dance och även en gång i Melodifestivalen. Sigrid sjöng och dansade för Hörby kl 19 på Gamla Torg.



När besökarna sedan gick över till Nya Torg kl 20 kunde vi se Dan Hylander och Mats Ronander på scen. De då 63 respektive 64 år gamla rockarna bjöd på show med sina nästan 40 år i musikbranschen.



För fjärde året i rad fick Hörbys ungdomar välja en egen artist. Arrangörerna för Kulturkalaset lyssnade och bokade ungdomarnas förstahandsval, Lamix. I maj år 2018 var Lamin "Lamix" Mbergan bara 20 år gammal och hade samma år blivit utnämnd till "framtiden artist" på P3 Guldgalan. Och kanske hade de rätt på P3 Guldgalan, för Lamix är fortfarande aktuell och släppte en singel senast i februari 2024. På Kulturkalaset 2018 kunde vi se honom på Gamla Torg kl 21.




Visste du att 2018 var första året då vi också fick höra 2:ornas kör, som vi sedan fått lyssna på varje år sedan dess?



Serien kan innehåll fel med årtal, namn och tider. Serien är baserad på information som hittats i gamla dokument, bilder och individers minnen och upplevelser. Har du information som vi inte har, kommentera det gärna så skapar vi tillsammans serien: 20 år av Hörby Kulturkalas.

51 visningar
bottom of page