top of page

20 Är av Hörby Kulturkalas: 2021


Som ni kanske mÀrker sÄ kom det inget inlÀgg om Kulturkalaset 2020. Detta Àr för att pÄ grund av pandemin stÀlldes Kulturkalaset 2020 dessvÀrre in.


TyvÀrr fortsatte pandemin Àven under 2021, men detta Äret tÀnkte man om.

För att anpassa evenemanget efter de rÄdande omstÀndigheterna som var blev det en hel Kulturkalasvecka, med bÄde fysiska och digitala aktiviteter. Hörby Kulturkalas 2021 blev det första, och hittills enda, mestadels digitala Kulturkalaset.


LÄgehallarna gjordes tillfÀlligt om till en lyxig TV-studio dÀr det spelades in bÄde intervjuer, dans, musikframförande och mycket mer. Som vanligt hade vi tvÄ konferencierer som ledde "besökarna" genom den digitala showen, genomförde intervjuer och fick alla att kÀnna sig som hemma Àven i det digitala.



Digitalt kunde vi se "Janes Hörna" dÀr Jane Hansson höll i en intervjuhörna med flera deltagare, vi fick en digital rundtur av Aktivitetshuset, Mamma MÄd höll i digital musikquiz för barn, David Persson utförde magiska mirakel för att underhÄlla bÄde barn och vuxna. SjÀlvklart kunde man ocksÄ som vanligt njuta av mycket sÄng och dans, men genom skÀrmen.


Utanför skÀrmen kunde invÄnarna se pÄ filmklassiker pÄ Metropol, gÄ pÄ workshop i parkour med Emanuel Hansson och vi skapade vÄra fina konstplakat.

Åtta konstplakat placerades ut pĂ„ olika stĂ€llen i byn och pĂ„ nĂ„gra av byaskolorna under en vecka. DĂ€r fick barnen möjlighet att ta fram sin inre konstnĂ€r.




Nedan kan ni se ett axplock av behind the scenes bilder frÄn inspelningen av den digitala showen. MEN istÀllet för att ni ska sitta och lÀsa massa om det digitala Kulturkalaset: visste ni att klippen frÄn det digitala Kulturkalaset kan ni fortfarande se hÀr pÄ hemsidan under fliken "arkiv". In och titta!




Kollade ni pÄ det digitala Kulturkalaset?



Serien kan innehÄll fel med Ärtal, namn och tider. Serien Àr baserad pÄ information som hittats i gamla dokument, bilder och individers minnen och upplevelser. Har du information som vi inte har, kommentera det gÀrna sÄ skapar vi tillsammans serien: 20 Är av Hörby Kulturkalas.

13 visningar
bottom of page