top of page

Här invigs Hörby kulturkalas med tal och kulturkalasbakelse

Under onsdagskvällen 8 maj rullades röda mattan ut för Hörby kulturkalas samarbetspartners som bjöds in ti􀆟ll kommunhuset och en Hörbysal ”som man aldrig sett den förut”.


Bild: Emma Sander

20 år av Kulturkalaset

Kulturkalaset går av stapeln den 21 maj, och är en folkfest i Hörby med syfte att lyfta Hörbys barn och unga och ge dem en plats där de kan visa upp sig och sina talanger. 2024 fyller Kulturkalaset 20 år, vilket uppmärksammas särskilt under invigningen. Hörby Kulturkalas genomförs i ett nära samarbete mellan lokalt näringsliv, Hörby kommun, ungdomar och ideella kraft􀅌er. Och det är dessa partners som invigde Kulturkalaset förra veckan.


Kulturskolan bjöd på musik och sång

Långbord och fina glas hade dukats upp, och konferencier för kvällen var Per-Ola Sandberg från Guldkanalen. Per-Ola har hållit i invigningen i många år och han lotsade gästerna skickligt genom kvällen, som bjöd mingel, mat och humor. Elever från Kulturskolan var där och sjöng och spelade musik, och tal avlöste varandra. Kommunstyrelseordförande Anders Hansson tackade alla parters för ett gott samarbete och Eva Hellman, VD för HIFAB och Hörbybostäder, pekade på vikten att lyft􀅌a barn och unga på Kulturskolan, och alla kommunens talanger.


Bild: Emma Sander

Bakelse och jingel avslöjades

Årets kulturkalasbakelse presenterades; en flädermousse och aprikoskräm på citronkaksbotten, toppad med jordgubbar, smörkräm och chokladflarn, direkt från café Tahiti􀆟. De inbjudna fick även tjuvlyssna på Kulturkalasjingeln som man nu kan höra på Guldkanalen.

Det blev en kväll med mycket skratt och musik, och som avslutades med ett musik-quiz arrangerat av Per-Ola Sandberg själv.


Bild: Emma Sander

Sång, dans och lek den 21 maj

På Hörby Kulturkalas 21 maj kommer du förutom alla talanger från Kulturskolan kunna se Humlan Djojj, Danzbanderz och Oscar Stembridge spela. Du kommer kunna se på bio på biograf Metropol och gå sambatåg genom byn. På Nya torg finns ansiktsmålning, hoppborg och mycket mer!


-Eft􀅌er 20 år är kulturkalaset en utvecklad gatufest, lite unik i sitt slag utan inträdesavgift􀅌er, säger kommunstyrelseordförande Anders Hansson avslutningsvis.

-Våra torg fylls med musik och rörelse och detta hade inte varit möjligt utan våra fantas􀆟tiska partners och medarbetare som gör detta möjligt. Det bjuds en kavalkad av lokala stjärnor från vår egen Kulturskola och kommun ti􀆟llsammans med mer etablerade arti􀆟ster. Jag hoppas vi ses i vimlet!


Bild: Emma Gesse

Text: Magdalena Wilroth

55 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page