top of page

HÖRBY CENTRUM FYLLS MED KONST!

Under Hörbykulturkalasveckan fylls Hörby med konstverk i olika former och material. På plats finner du barn och unga från skolorna, KulturSkolans elever samt redan etablerade konstnärer.


Var STÄLLER KONSTNÄRERNA UT?

Konsten hittar man från den 17 maj fram till den 24 maj på;

  • Sandahls Modehus, Storgatan 6, 242 31 Hörby - Annette Bengtsson

  • Hörby Bibliotek, Vallgatan 7, 242 31 Hörby - Elever årskurs 5 från Frostaskolan

  • Sion cafét (Våffelcafé), Nygatan 34, 242 31 Hörby - KulturSkolans elever (24 maj)

  • Bilmånsson, Storgatan 16, 242 31 Hörby - Finn Gutenfelt

  • Ernst & Victoria, Gamla torg 3, 242 30 Hörby - Förskoleklass B från Frostaskolan


Vilka är konstnärerna?

Konstnärerna heter Annette Bengtsson, Finn Gutenfelt, Hörby KulturSkolans bildelever, Frostaskolans elever i årskurs 5 med sin bildlärare Nicola Taylor samt Frostaskolans elever i förskoleklass B med sin lärare Cecilia Brigell.


Kort information om konstnärerna


Annette Bengtsson har alltid älskat att teckna med blyerts och kol och fyllde sina gamla skolböcker med skisser. Under en långtidssjukskrivning fick hon penslar och akrylfärg av sina barn och kunde med penseln i hand finna ett meditativt lugn och började sakta läka. Idag arbetar Annette fulltid inom psykiatrin och ägnar fritiden åt sin konst som har blivit en stor passion i hennes liv och är avkopplingen i vardagen.


Tekniken hon använder sig av mest kallas pouringart. De specifika mönsterna får hon fram med en blandning av akrylfärg, olja, eld och kärlek. Det är ett underbart sätt att skapa på och bjuder på överraskningar varje gång längs processen. Annette har genom åren haft konstutställningar i Hörby samt Helsingborg och hon har hittills kvalificerat sig till två jurybedömda utställningar i Romele Konsthall. Annettes konst är beviset på att man kan vända motgångar till seger och styrka.


Annette finns på Instagram med sin konst _annetteart_. Glöm inte bort att ni kan träffa Annette den 24 maj kl.16.00-20.00 där hon finns på plats för att berätta om sin konst.
Eleverna i årskurs 5 på Frostaskolan har i gemensamma collage enskilt klippt och klistrat ihop hus samt tillsammans i grupper skapat kända byggnader i deras by Hörby. Konsten är skapad för Hörby, om Hörby och hus och byggnader i konstverken känns igen från olika platser runtom i Hörby kommun.


Konsten från Frostaskolans elever i årskurs 5 hittar du på Hörby Bibliotek.


Förskoleklass B Frostaskolan visar upp två projekt som de har arbetat med under våren.


Projektet "Äntligen tillsammans efter pandemin" innehåller fotografier på barnens händer med utgångspunkt från temat. Vi får även uppleva ett möte mellan generationer där man ser barn med äldre släkting men även tillsammans med kompisar, familj och husdjur. Extra stort tack till Kajsa Ragenstam för din hjälp och medverkan i projektet.


Förskoleklass B Frostaskolan visa även upp elevernas fantastiska legobygge som de tillsammans har byggt.

Foto svartvitt med händer: Kajsa Ragnestam - Kajsas fotoHörby Kulturkalas 24 maj

KulturSkolans elever visar upp sina projekt från våren tillsammans med sin bild-, & formlärare - Michaela Björkwall.


På kulturkalaset kan du få se vad eleverna från bild och form skapat under terminen. Det är allt från kollage som har tryckts på påsar till masker som fått målade bakgrunder på canvas. Deras konst kommer att ställas ut i ”Sion cafét”, redo att beskådas och beundras!

 

Vad är målet med konsten som visas?

Målet med konsten som visas är att lyfta lokala konstnärer som finns i kommunen och ge dem en plats att få visa upp sin konst. Vi hoppas att det kan hjälpa konstnärerna, men även att det kan inspirera och väcka ett större konstintresse hos Hörbyborna. Kanske kan det inspirera någon till att börja med konst själv… Vår vision är att lyfta barn och ungas konst i Hörby, men att dom får möjlighet att visa sin konst samtidigt som redan etablerade konstnärer ställer ut.47 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page