top of page

HÖRBY KULTURKALAS HYLLNING TILL ABBA MED DJ ELENA (AKA DJ SHAKE)

Hörby Kulturkalas firar tvĂ„ jubileum 2024, varav ett Ă€r det eget 20-Ă„rsjubileum och det andra Ă€r det 50-Ă„rsjubileum som ABBA firar. Det var den 6 april 1974 som ABBA vann Eurovision Song Contest med lĂ„ten ”Waterloo” i Brighton – ett ögonblick som blir historiskt och blev startskottet pĂ„ en legendarisk karriĂ€r. Tillsammans med Hörby Kulturkalas kan ni fira de tvĂ„ jubileerna pĂ„ Nya torg nĂ€r DJ Elena utför en hyllning med musik frĂ„n popgruppen hela vĂ€rlden kĂ€nner till.


ABBA Ă€r en popgrupp av fĂ„ som vunnit framgĂ„ngar över hela vĂ€rlden och rĂ€knas som en av de största i musikhistorien. I mitten av 1970-talet var de försĂ€ljningsmĂ€ssigt vĂ€rldens mest framgĂ„ngsrika popgrupp. Abba har nĂ€rmare 70 singlar som listettor över hela vĂ€rlden och över 60 albumettor. I Storbritannien hade de 18 raka topp 10-singlar, nio singelettor samt nio album som nr. 1 pĂ„ den brittiska topplistan varav Ă„tta i följd (1975–82). År 2014 hade gruppen sĂ„lt 400 miljoner skivor och Ă€r dĂ€rmed Sveriges mest framgĂ„ngsrika musikexport genom tiderna. 


Abba blev den första popgruppen frÄn Kontinentaleuropa/Norden att under en lÀngre tid nÄ stora framgÄngar i den engelsksprÄkiga vÀrlden. Abba Àr invalda i Rock and Roll Hall of Fame Är 2010 och Swedish Music Hall of Fame Är 2014.


I Är Àr det 50 Är sedan ABBA hade sitt stora genombrott och det firar vi med en hyllning till gruppen, dÀr flera av deras stora hits spelas.

DJ Elena som Àven kallas DJ Shake har mÄnga Ärs erfarenhet som DJ dÀr och upptrÀtt pÄ mÄnga stora evenemang. Man har fÄtt uppleva henne pÄ skidorter, festivaler, företagsevent bÄde i Skandinavien och Europa men Àven pÄ Eurovision.


Det Àr inte första gÄngen man fÄr se DJ Elena utföra denna typen av hyllning, första tillfÀllet var 2018 i HöganÀs nÀr hon genomförde en hyllning till Avicii. Vi vÀlkomnar DJ Elena till Hörby Kulturkalas för detta hyllnings-DJ-set och ser fram emot att fÄ njuta av en hÀrlig show nÀr hon framtrÀder pÄ Nya torg scen kl. 20.30.


Vinnaren av Kulturkalasbakelsen annonseras i samband med det samlade inlÀgget som kommer inom kort - sÄ hÄll utkik!


Text: Emma Sander

Grafisk bild: Emma Gesse

37 visningar

Senaste inlÀgg

Visa alla
bottom of page