top of page

Kulturkalaset i ny tappning maj 2021I maj 2021 ser vi fram emot att Hörby Kulturkalas arrangeras, om än i något annorlunda tappning än tidigare år. I skrivande stund pågår planeringen för fullt kring hur vi ska genomföra vårt fantastiska Kulturkalas på ett säkert sätt för alla medverkande, besökare, artister, partners och volontärer.

– Det förs och har förts många och långa diskussioner internt och med hjälp av externa kontakter där vi noga väger för- och nackdelarna mot varandra. Vi är medvetna om vårt ansvar för att inte medverka till en ökad smiddspridning, säger Emma Sander som är projektledare för Hörby Kulturkalas.

Emma fortsätter: – Vi känner oss förväntansfulla inför att kunna genomföra Kulturkalaset i en ny tappning på ett tryggt och säkert sätt för alla deltagare. Vi har redan planerat in presentation av ett första förslag till samtliga medverkande och samarbetspartners för Kulturkalaset.

En scen för barn och unga Syftet med Kulturkalaset är att lyfta Hörby kommuns barn och unga och ge dem en plats där de kan visa upp sig och sina talanger. Det är fokus även i år, trots att det varit en utmaning att komma på en rolig och säker tappning av arrangemanget. Planeringen är i full gång och ansökan för talanger som vill uppträda ligger uppe på hemsidan samt i sociala kanaler.

– Frågan är vad Hörbyborna med omnejd har för talanger? Kulturskolan samt lokala band och artister kommer att vara en stor del av showen som tidigare år. Nytt för i år är att vi även vill hitta andra talanger som inte deltagit tidigare år. Exempel på talanger skulle kunna vara jonglörer, komiker, buktalare, akrobater eller minnesmästare. Allt för att ge plats för ett bredare uttryck av kultur.

Förutom att lyfta barn och unga blickar Kulturkalaset framåt och vill fortsättningsvis även lägga fokus på att engagera hela kommunen. Tanken är att var du än är i Hörby ska du känna andan av Kulturkalaset. Vi vill locka gemene man att delta på nya sätt. Genom att involvera och engagera fler människor skapar vi också gemenskap, något vi tycker är viktigare nu än någonsin.


Då vi inte genomförde Hörby Kulturkalas 2020 trillar vi 2021 in på det 18:e året som vi bjuder in till detta härliga kalas i Hörby.


Hoppas vi ses under Hörby Kulturkalas veckan 2021 – Vecka 21!

80 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Melwin
Melwin
Jun 10, 2021

När kommer tvåorna kör fram

Like
bottom of page