top of page

TRAFIK OCH PARKERING INFÖR HÖRBY KULTURKALAS

Den 21 maj är det dags för Hörby Kulturkalas 20-årsjubileum. En dag som går i firandets tecken när torg och gator fylls av människor, musik, konst, mat och mycket mer. Här följer viktig information om Kulturkalasområdet för boende, näringsliv och besökare.


Hörby Kulturkalas öppettider: Tisdagen 21 maj kl. 14:00-22:00 (kl. 10.00-10.30 sång på Nya torg)


Hörby Kulturkalas påverkar främst er som bor runt Gamla Torg, Nya Torg, Nygatan från Gamla Torg till Metropol, samt delarna av Västergatan, Ernst Ahlgrensgatan och Torggatan som ligger närmst Nygatan. Karta som ni finner nedan förtydligar var avspärrningarna är placerade.


Regler om parkering kring Kulturkalasdagen

Måndag morgon 20 maj kl. 07.00 till den 22 maj kl. 12.00 kommer Gamla Torg, Nya Torg samt gatorna nämnda ovan att vara avspärrade, vilket betyder att gatorna skall vara fria från fordon. Fordon som står kvar inom ramen för dessa klockslag riskerar att bötfällas och slutligen bortforslas.

På kartan är avspärrningarna markerade med en cirkel runt.


För er som har parkering på området eller har ärendet inom det avspärrade området rekommenderar vi er att istället parkera på Parktorget (Prostgatan 26).

Tänk på att ni behöver följa vanliga trafikregler utanför området oavsett, det kommer att finnas parkeringsvakt på plats i byn måndagen samt tisdagen.


Tänk på att tungavspärrning (de rosa cirklarna) innebär att hela vägen är avspärrad, det går inte att ta sig förbi.

För butiker, företag, verksamheter

Observera att under de tider avspärrningarna gäller avråder vi er från att få leveranser till området. Det finns ingen möjlighet att ta bort avspärrningarna och det är en ökad risk för besökarna på evenemanget när bilar kör in på området. Vi ber er därför att planera era leveranser utanför de dagarna avspärrningen gäller. Tänk även på att det kommer röra sig extra många besökare i Hörby under Kulturkalasdagen, vilket kan påverka er butik/restaurang/företag positivt.


Om ni mot förmodan behöver få en leverans under tiden gatorna är avspärrade kan de i nödfall använda de platser som är markerade med en gul cirkel runt – där det går att köra in. På samtliga av de platserna finns det avspärrningsvakter där leverantörer kan informera om vilket företag de ska in till för att komma förbi. (Detta kommer avspärrningsvakterna dubbelkolla, så lämna telefonnumret till leveransföretaget, allt för att upprätthålla säkra evenemang).


Observera dock att vi inte kan ha fordon körande på området under evenemangets öppettider: 21 maj kl. 14:00-22:00. Detta för både boendes, näringsliv, personal och besökares säkerhet.


Har du frågor?

Telefon: 0415-37 80 00

Adress: Ringsjövägen 4, 242 80 Hörby

470 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page